top of page
Jilldaymai

11 Leuke Cadeau Ideeën Voor Jouw Vriendin

Heb jij wel eens moeite met het bedenken van leuke cadeaus voor je beste vriendin? In deze blogpost heb ik mijn persoonlijke, originele cadeau ideeën even op een rijtje gezet, waarbij er voor iedere soort vriendin wel een leuk idee tussen zit. Ik heb veel verschillende vriendinnen, sommigen houden van beauty producten en fashion, en sommigen zijn daar juist helemaal niet in geïnteresseerd. Dit is de reden dat ik de laatste paar jaren een 'cadeaus' notitie heb bijgehouden op mijn IPhone, waarbij ik al mijn nieuwe ideeën meteen opschreef. Telkens als ik een cadeau zocht voor een vriendin checkte ik eerst mijn lijstje, en vond hier 90% van de tijd een leuk idee op voor die specifieke vriendin. Daarom ga ik vandaag een groot gedeelte van dit lijstje met jullie delen, en hopelijk kunnen jullie er inspiratie uit halen voor de eerst volgende verjaardag van een vriendin. PS: alle producten zijn online te koop, dus dat de winkels nu gesloten zijn, heeft hier niet direct invloed op :)



1. Crosley platenspeler (ong. €100)

Platen spelers zijn de laatste jaren steeds meer trendy geworden. Bijna iedereen houdt wel van muziek en dus is een moderne platenspeler voor velen een leuk cadeau om te krijgen. Zelf vind ik het merk Crosley erg leuk, aangezien deze platenspelers in verschillende (vrolijke) kleuren verkrijgbaar zijn, overigens zijn de platenspelers compact en ziet het er ook nog eens leuk uit als je het als decoratie voor je kamer gebruikt. Een nadeel van Crosley is dat de producten van dit merk nogal prijzig zijn, maar gelukkig zijn er een hoop merken verkrijgbaar die goedkopere platenspelers aanbieden.




2. Huis/kamer Decoratie (€5-50)

Elk jaar krijg ik van mijn vriendinnen wel decoratie voor in mijn kamer, en I don't blame them, want ik vind het zo een leuk cadeau om te krijgen (en te geven!). Als eerste en persoonlijke favoriet: een nieuwe plant. Ik vind het leuk om nieuwe planten te geven aan de mensen die ik belangrijk vind. Dit niet alleen omdat ik het 'gewoon' een leuk cadeau vind, maar ook omdat er een betekenis achter zit. Noem mij spiritueel, maar ik zeg altijd: de plant staat voor onze vriendschap, die elke dag groeit. Overigens zeg ik heel kinderachtig: nu dat je een nieuwe plant hebt, kun je altijd als je naar de plant kijkt, aan mij denken ;). Naast planten vind ik het ook leuk om vriendinnen een nieuwe (fleece) deken te geven. Iedereen houdt wel van fleece dekens, lekker zacht, lekker warm, en het ziet er ook leuk uit in de kamer. Tenslotte: luxe kaarsen. Bij mij vallen luxe kaarsen altijd in de smaak. Ik houd van lekkere geuren in mijn kamer en de sfeerverlichting van de kaarsen maken mij ook helemaal blij. Een paar goede merken voor luxe kaarsen vind ik: Rituals , Flamingo Candles en Yankee Candles.




3. Badjas (€15-100)

Ik loop al jaren lang in dezelfde badjas, en hoe lekker mijn badjas ook is, zou ik ook wel eens een nieuwe badjas willen kopen. Ik zou alleen niet zo snel een nieuwe badjas voor mijzelf kopen, aangezien leuke en goede badjassen redelijk prijzig zijn. Ik denk dat veel meiden dit niet al te snel doen, aangezien een nieuw paar schoenen tóch aantrekkelijker is ;). Daarom vind ik een nieuwe badjas een leuk cadeau idee om te geven. Je hebt veel verschillende soorten beschikbaar op het internet met ook een groot verschil qua prijs, dus voor ieder wat wils. Een paar websites waar je leuke badjassen kunt kopen zijn: Asos, Hunkemöller, Marie Marie (voor duurdere varianten).



4. Revitalash wimperserum (ong €69) (ligt eraan bij welke webshop je het product koopt, en hoeveel ml)

Ik denk dat iedere vrouw om mij heen wel had gehoopt op langere wimpers van zichzelf. Helaas zijn lange wimpers tegenwoordig nogal prijzig om bij te houden. Wimper extensions zijn erg duur, en vallen na 2 weken alweer uit, en een lash lift blijft ook niet lang goed. Er zijn meerdere wimper serums beschikbaar, maar veel van deze serums werken niet. Na veel onderzoeken en duizenden reviews komt Revitalash erg goed uit de test. Het serum van Revitalash schijnt je wimpers 'langer en voller' te maken binnen 4 tot 8 weken. Veel merken die wimpers serums creëren claimen dit, maar de reviews van Revitalash spreken voor zich. Een nadeel van Revitalash is dat het product best prijzig is. Echter is het merk wél regelmatig in de sale op bol.com.


5. Highlighter (€5-60) (Gemiddeld €30 voor een goede)

Met een highlighter schiet je wat mij betreft nooit mis! Voor degene die niet weten wat een highlighter is: nee, ik heb het niet over een marker die je gebruikt om teksten te 'highlighten', maar ik heb het over een make up product dat ook 'highlighter' heet. Met een highlighter laat je bepaalde plekken op je gezicht glimmen, waardoor je een optische illusie creëert waarbij je er stralend en fris uit ziet. Aangezien het weer lekkerder weer wordt, en dus de zon meer gaat schijnen, is vooral dit cadeau leuk om te geven in deze tijd. Dit komt door dat het effect van de highlighter met zon nóg mooier is dan zonder zon. Hieronder mijn persoonlijke beste highlighter lijst, waarbij er voor elke prijs categorie minstens 1 tussen zit:


1. Elf Baked Highlighter (Nú 4,50 euro bij Douglas (sale))

2. Sleek Highlighter Palette (Nú 9,60 euro bij Douglas (sale))

4. Mac Cosmetics Mineralize Skinfinish Highlighter (Nú 26 euro bij Douglas (sale))

5. Dior Face Glow Palette Highlighter (Nú 38 euro bij Douglas (sale))

6. Anastasia BH Glow Kit (Nú 38 euro bij Douglas (sale))




6. Handtasje/schoudertasje (€10-100)

Kleine tasjes zijn he-le-maal trendy op dit moment. Of je nou van simpele tasjes, uitspringende tasjes, of van gewoon een chic tasje houdt, er zijn zoveel tasjes beschikbaar dat er voor iedereen wel wat tussen zit wat in de smaak valt. Daarom hoort dit cadeau wat mij betreft echt op de lijst met beste cadeaus voor jouw vriendin. Ik ben geobsedeerd door één merk en dat is dan toch echt: Steve Madden. Ik ben verliefd op alles, maar dan ook alles wat er ontworpen en verkocht wordt op Steve Madden, en zo dus ook alle tasjes en clutches van het merk. (pluspunt: Steve Madden heeft tasjes en schoenen die matchen, echt amazing!!) Hieronder zie je een kleine preview van een aantal tasjes die het merk verkoopt, en zoals je kunt ziet, alle soorten tasjes, voor elke persoon, zit er iets leuks tussen.


7. Remington pearl pro curl Krultang (€34)

Mocht jouw vriendin haar styling interessant vinden, dan is het misschien een leuk idee om een goede krultang te geven. De Remington pearl pro krultang is een goede krultang voor een redelijk goede prijs (wat mij betreft). De tang kost ongeveer 34 euro (ligt eraan op welke webshop je 'm aanschaft) en levert hoge kwaliteit krullen, die bij mij wel 2 dagen blijven zitten! (zonder je haren te wassen).



8. Aroma diffuser (€20-100)

Dit cadeau kan ik iedereen aanraden, voor wie dan ook. Een Aroma diffuser vul je met water en een geur olie naar keuze, en vervolgens zet je 'm aan. Door middel van snelle en stille trillingen in de diffuser, verandert het water in nevel, die vervolgens verspreid in je kamer/huis. Het resultaat is een heerlijk ruikende kamer. Ik zet mijn diffuser altijd 2 uur voor slapen gaan aan en ik ervaar veel voordelen:


1. Sommige essentiële oliën werken pijnverlichtend bijv: rozemarijn, pepermunt, kamille. Mocht je hoofdpijn hebben, dan kan een aroma diffuser daar tegen helpen.

2. Sommige essentiële oliën werken tegen stress en slaapproblemen. Dit komt doordat geuren zoals sinaasappel en lavendel een rustgevende sfeer creëren.

3. Vieze luchtjes in je kamer zijn direct weg door de heerlijke geur van de oliën.

4. Eucalyptus olie helpt tegen verkoudheid, dus mocht je verkouden zijn, dan kan deze olie helpen tegen een verstopte neus.


Ik heb van mijn zusje een aroma diffuser gekregen en ik ben daar heel erg tevreden mee, maar om heel eerlijk te zijn heb ik geen ervaring met andere merken. Deze is in ieder geval goed en heeft een leuk kleur lampje als je 'm aanzet.



9. Sportlegging (€15-70)

Of je nou vaak sport, af een toe hardloopt, of yoga doet, een goede sportlegging is een must! (of gewoon om te chillen in je huis, dat is ook helemaal prima). Zelf vind ik het zonde om vaak sport leggings voor mijzelf te kopen, maar het liefst heb ik er wel minstens 10 in mijn kast hangen, lekker typisch weer ;). Een paar leuke merken sport leggings om te kopen zijn:


10. Polaroid Camera (€60-150)

Na 5 jaar heb ik nog steeds veel plezier van mijn polaroid camera. Ik vind het een leuk cadeau om te geven voor jong en voor oud, aangezien veel mensen het leuk vinden om foto's te maken en herinneringen te hebben aan leuke tijden door middel van deze foto's. Overigens zijn er tegenwoordig veel verschillende kleuren beschikbaar. Houd wel rekening met het feit dat je er nog niet bent als je alleen de camera hebt aangeschaft. De foto's moet je ook nog kopen en die zijn best prijzig (een pakje met 20 foto's kost €15-20).


11. Kook boek (€20-50)

Last but not least, een kookboek. Ik houd heel erg van koken en dus vind ik het leuk om geïnspireerd te worden door anderen die leuke recepten creëren. Mocht je vriendin van koken (of van bakken) houden, dan zijn er reuze veel opties. Hieronder noem ik een paar van mijn favoriete kook boeken:

  1. Alle Forest Feast kookboeken (Vrolijke recepten)

  2. Super Simple (Simpele recepten)

  3. Rens Kroes the Party Edition (Feestlijke recepten)

  4. Tess Posthumus Cocktails (Cocktail recepten)

  5. Vegan East (Vegan Aziatisch)

  6. Veganista (Vegan Italiaan)


Ik hoop dat je na deze 11 cadeau tips inspiratie op hebt kunnen doen voor de volgende verjaardag van jouw vriendin, of gewoon voor jezelf, dat mag natuurlijk ook ;).


Xoxo,

Lil



Comments


IMG_6848_edited.jpg
White%20abstract%20background%2C%20wallp
Hi! Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Jill, ook wel Lil genoemd. Je bevindt je op mijn persoonlijke lifestyle blog over reizen, eten en drinken, en verzorging van jezelf.

Welcome!

Have Faith,

Subscribe

Bedankt voor de inzending!

  • Black Pinterest Icon
  • Facebook
  • Instagram

Andere blogs...

bottom of page