top of page
Jilldaymai

5 Redenen om dit Jaar nog te Beginnen met een Bullet Journal




Normaal gesproken start je met het nieuwe jaar een nieuwe bullet journal, maar eigenlijk is hier niet echt een reden voor behalve het feit dat het overzichtelijk is dat je met januari begint en met december eindigt. Overigens passen er vaak geen 2 jaar in 1 bullet journal, waardoor het makkelijker is om per jaar 1 bullet journal te hebben. Dit betekent natuurlijk niet dat je in maart geen bullet journal meer kan starten :). In deze blogpost deel ik 5 redenen waarom je dit jaar nog een bullet journal zou moeten beginnen.



1. Het is productiever om al je aantekeningen in 1 boek te hebben

Voordat ik mijn bullet journal startte, schreef ik al wel veel dingen op. Ik ben altijd georganiseerd geweest, en dus had ik overal een apart schriftje voor: een school schrift, een doelen schrift, een bucketlist schrift, een schrift waar ik foto's in plakte en nog veel meer schriften. Nu dat ik mijn bullet journal heb, staat alles gewoon in dat (grote) schrift. Als je zoveel opschrijft en erin plakt, wordt het nu eenmaal een groot en dik schrift. Ik neem mijn bullet journal bijna overal mee naar toe, en dus heb ik altijd mijn belangrijke notities/deadlines/afspraken bij de hand. Veel productiever dan overal een paar notities opschrijven dus!



2. Tijd nemen voor je bullet journal kan rust geven

Om een bullet journal bij de houden moet je er ongeveer 1x per week aan zitten, dit kan ook minder als je in 1x veel pagina's tegelijk maakt, of juist meer als je lang over 1 pagina doet. Hoelang je ook over een bepaalde pagina doet, even bullet journallen kan erg rustgevend zijn. Ik zeg vaak tegen mensen die niet bekend zijn met het concept, dat het voor mij 'yoga for the mind' is. Wanneer ik aan het bullet journallen ben, kan ik echt even alle andere gedachten (en eventuele stress) aan de kant schuiven. Het geeft mij uiteraard al rust alleen om het feit dat m'n plannen opgeschreven zijn en ik ze dus niet meer te onthouden, maar dus ook omdat je echt even met je creativiteit bezig kan zijn.

3. Je vergeet minder snel afspraken

Misschien wel de belangrijkste en meest voornaamste reden om een bullet journal te starten is omdat je je afspraken/deadlines en andere belangrijke zaken minder snel vergeet. Je creëert meer overzicht door middel van een bullet journal. Door alles op te schrijven in je bullet journal zie je meteen hoe druk je het hebt in de week, waar je bijvoorbeeld tijd over hebt om wat leuks te doen met je vriend/vriendin, maar ook wat je deze maand allemaal nog moet doen.


4. Je creëert een hobby voor jezelf wat je kan doen naast school, werk, etc

Nog een belangrijke reden dat ik het zo leuk vind om een bullet journal bij te houden is omdat je altijd een hobby hebt om te doen naast je verplichtingen zoals school, sport en werk. Ik heb veel hobby's, zoals: bullet journallen, koken, visagie etc. Doordat ik zoveel hobby's heb, leer ik mijzelf beter kennen, ook met zicht op de toekomst. Bijvoorbeeld, aangezien ik het zo leuk vind om te koken en dat nu ook actief doe, zou ik wellicht in de toekomst iets kunnen doen met deze hobby, en dit geldt ook voor m'n andere hobby's. Hiernaast Heb je altijd iets te doen mocht je je verveeld voelen of niks te doen hebben. Persoonlijk vind ik het goed om hobby's hebben te stimuleren, aangezien ik denk dat het je veel plezier geeft als je een hobby ontdekt die bij je past.


5. Het is later een leuke herinnering om terug te zien

Naast de bullet journal die ik nu bij houd, heb ik al 4 bullet journals vol geschreven en geplakt. Ik kijk er een aantal keer per jaar in terug, omdat ik het leuk vind om te zien hoe mijn stijl is verandert door de jaren heen. Hiernaast staan er belangrijke en kostbare herinneringen voor mij in, zoals foto's, favoriete liedjes in die tijd, tickets, en persoonlijke ervaringen.


Mocht je overtuigd zijn om een bullet journal te beginnen, maar weet je niet hoe je moet beginnen en wat je hier voor nodig hebt, lees dan mijn eerdere blog over: Wat heb je nodig om een bullet journal te starten


Xoxo,

Lil


Comments


IMG_6848_edited.jpg
White%20abstract%20background%2C%20wallp
Hi! Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Jill, ook wel Lil genoemd. Je bevindt je op mijn persoonlijke lifestyle blog over reizen, eten en drinken, en verzorging van jezelf.

Welcome!

Have Faith,

Subscribe

Bedankt voor de inzending!

  • Black Pinterest Icon
  • Facebook
  • Instagram

Andere blogs...

bottom of page