top of page
Jilldaymai

5x Tips om beter te kunnen slapen



Zou jij ook wel eens in een korte tijd in slaap willen vallen maar lukt het niet? Er zijn veel dingen die invloed hebben op jouw slaap en de tijd hoe lang het duurt om in slaap te vallen. Ik heb zelf het geluk dat ik altijd makkelijk heb kunnen slapen. Vroeger kon je mij overal neerleggen en als ik moe was, viel ik in slaap. Tegenwoordig is dit wel anders, maar alsnog val ik relatief snel in slaap. In deze blog schrijf ik over hoe je beter en makkelijker in slaap kan vallen met 5 tips, die mij helpen wanneer ik minder goed kan slapen of niet goed in slaap kan vallen.


1. Aroma Diffuser

Een aroma diffuser vul je met water en een geur olie naar keuze, en vervolgens zet je 'm aan. Door middel van snelle trillingen in de diffuser, verandert het water in nevel, die vervolgens verspreidt in je slaapkamer. Sommige etherische oliën helpen om snel in slaap te kunnen vallen, en helpen ook tegen stress en drukte in je hoofd. Aangezien je rustig wordt van de geur van deze oliën, val je natuurlijk sneller in slaap. Mocht je geen aroma diffuser hebben of willen aanschaffen, dan kun je 3/4 druppels olie op je kussen doen, dit geeft hetzelfde effect, alleen met een aroma diffuser ruikt de hele kamer lekker.


2. Sport overdag of in de avond

Het is verstandig om overdag of in de avond te sporten, aangezien je dan aan het eind van de dag moe bent, waardoor je sneller in slaap valt.


3. Probeer geen koffie en alcohol te benuttigen

Veel mensen denken dat doordat je een borreltje drinkt voor het slapen gaan, je lekkerder slaapt, maar helaas is dit slechts een fabel. Doordat je alcohol drinkt val je wellicht sneller in slaap, maar de kwaliteit van je slaap vermindert. Dit komt omdat alcohol het lichaam uitdroogt, je meer gaat zweten, en je schokkerig en onrustig gaat dromen.


Koffie spreekt voor zichzelf, maar ik zal het toch nog even uitleggen. In koffie (maar ook in cola bijvoorbeeld) zit cafeïne. Cafeïne zorgt ervoor dat je wakker en oplettend blijft, en dit is nu net niet de bedoeling wanneer jij lekker wilt gaan slapen. Daarom wordt het afgeraden om cafeïne te drinken voor het slapen gaan.


4. Ontspanning

Het is goed om voor het slapen gaan ontspannende oefeningen te doen, of een andere activiteit waardoor je ontspant. dit kunnen activiteiten zijn zoals: yoga, meditatie, rustige muziek beluisteren, in bad gaan, een stukje wandelen of een boek lezen. Voor mij is dit eigenlijk altijd even bullet journallen, ik zet dan ook rustige muziek op en dit ontspant heerlijk.


5. Zo min mogelijk schermtijd

Schermtijd voor het slapengaan wordt afgeraden aangezien je er minder slaperig van wordt. Dit heeft te maken met het aanmaken van melatonine. Melatonine is een hormoon dat vanzelf wordt aangemaakt, van melatonine word je slaperig. Wanneer jij op je telefoon of tablet zit, maakt je lichaam geen melatonine aan, waardoor je dus minder snel slaperig bent.


Zo, nu kun jij net zo snel en lekker slapen als deze lieve dieren hieronder ;)

Xoxo,

Lil

Okay, last one!!!


Comentarios


IMG_6848_edited.jpg
White%20abstract%20background%2C%20wallp
Hi! Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Jill, ook wel Lil genoemd. Je bevindt je op mijn persoonlijke lifestyle blog over reizen, eten en drinken, en verzorging van jezelf.

Welcome!

Have Faith,

Subscribe

Bedankt voor de inzending!

  • Black Pinterest Icon
  • Facebook
  • Instagram

Andere blogs...

bottom of page