top of page
Jilldaymai

Bali Weekblog 1

Hoe is het op Bali tijdens corona? Wat hebben wij tijdens onze eerste week Bali gedaan? Je leest het in mijn eerste Bali weekblog! :)


Ik zit nu 1 week (and a few days) op Bali, en what a wild ride it has been!! Don en ik zijn meteen het eiland gaan exploren en dan vooral het dorpje waar we in wonen (Canggu). Maar naast Canggu zijn we ook naar andere plaatsjes geweest, zoals Ubud en Seminyak. We zijn bezig met het goede balans vinden tussen werken, uiteten, strand dagen, sporten etc. Don en ik werken andere werktijden, wat dit best lastig maakt, maar het gaat al steeds beter. We genieten hier heerlijk van alles en we are making the most out of it! 3,5 maand gaat toch sneller dan je denkt. We hebben nu een heerlijk huisje gevonden, waar we beide super blij mee zijn. We hebben beide een eigen kamer en badkamer, echt een luxe. We hebben weinig last van corona en de maatregelen, dus dat is ook super relaxed.


Day 1

Dag 1 zijn wij aan het exploren geweest. In de ochtend hebben we een koffie gedaan bij een beach club genaamd The Lawn. Echt prachtig met een mooi zwembad én aan het strand. Ook super vriendelijke bediening. Wij hebben hier ons ogen uitgekeken hoe mooi het hier was, in vergelijking met dat er verder niemand was. Hier komen we zeker terug om een dagje aan het strand te vertoeven.

In de middag hebben wij geluncht bij Ximmor. Het was lastig kiezen want de straat waarin in wij (toen) woonden, heeft super veel leuke en hippe tentjes om te eten en drinken, dus we hebben er maar gewoon 1 random uitgekozen. Het tentje was een goede keuze voor mij, want ze hadden er pompoen soep, and you all know, it's my all time favorite (+ stoofvlees hihi) !!!

S'avonds hebben wij een drankje gedaan bij het hippe restaurant La Brisa. Dit is een strandtent die leuk gedecoreerd is én waar je lekker kan zwemmen. De prijzen liggen hier zeker een stuk hoger, en dit is terug te zien in de professionele bediening en de westerse look van de tent. Zeker leuk om een keertje heen te gaan. Onze drankjes waren overig heerlijk! (zie foto hieronder).


Dagelijks hebben wij deze views, ik word hier zooooo blij van :)

Day 2

In de ochtend van dag 2 zijn wij naar een markt geweest. Dit was een markt waar je organic produce, beauty producten, sieraden, etc. kon kopen. Leuk om een keer heen te gaan, maar helaas heel erg gefocust op toerisme, dit is dan ook terug te zien in de prijzen. S'middags hebben wij geluncht bij Gypsy, een hip tentje dichtbij ons huis. Bij deze tent hadden ze op vrijdag een deal: everything 50K (3 euro), dus alles op het menu had deze prijs. Don heeft sushi gegeten, en ik een heerlijke salade.

Hierna hebben wij planten gekocht voor in ons huis, die we wat wilde opfleuren.

Day 3

Dag 3 was mijn eerste werkdag. Best wel even wennen. Hier werk ik van 1/2 tot ongeveer 22/23 in de avond, zodat wij zoveel mogelijk gelijk lopen met de Nederlandse werktijden (aangezien we veel samenwerken met NL). Deze werktijden zijn in het begin wel even pittig, maar ben daar snel genoeg aan gewend. Helaas werkt Donja wel gewoon van 9-5 waardoor wij elkaar dan eigenlijk de hele dag mislopen.


Beautiful sunset form the office!!

Day 4 / 5

Work days! Deze 2 dagen niets speciaals gedaan, omdat ik het grote gedeelte van de dag aan het werk was.


Day 6

Op dag 6 had ik een vrije dag. Donderdag is de dag waar ik standaard aan mijn schoolopdracht moet werken. Deze donderdag hebben Don en ik lekker gesport in de ochtend, gevolgd met een heerlijke lunch bij Funky Pancakes. Ik keek hier al lang naar uit, omdat deze tent van mijn baas is, die hier dus ook een horecatent heeft opgezet. Super lekker gegeten en voor het eerst een koude kokosnoot gedronken. Yummy!!

The mancake: een pancake met fried chicken :)

S'avonds hebben Don en ik bij een heerlijke local gegeten die op een markt stond met haar wokpan. Dit was echt weer puur genieten van Azië. Niet weten wat je te eten krijgt, en uiteindelijk 3 meals voor 45k (nog geen 3 euro) inclusief 2x water.

Dag 7

Op dag 7 hadden wij een teamuitje gepland staan met mijn 3 collega's. In de ochtend wisten wij nog niet wat we gingen doen, dus dat was erg leuk. Uiteindelijk hebben we geraft. Een super leuke ervaring, en wat is de jungle mooi op Bali. Prachtig om te zien. We hebben erg gelachen.

Hierna hebben we een drankje gedaan bij TIS cafe in Ubud bij de rijstvelden, ook dit was een ervaring. Die rijstvelden die we altijd ziet online, zijn namelijk nog een stuk mooier in real life!! Dit drankje was een lemon-honey-butterflypea drankje, en de butterfly pea maakt hem zo mooi paars. Super zoet, maar wel heel lekker!

S'avonds was ik best wel moe door de lange en intensieve dag, maar Don en ik hebben uiteindelijk een leuk local tentje bij ons gevonden waar we wat drankjes hebben gedronken. De cocktails waren hier 35K (ong 2 euro). Dat is echt super goedkoop voor hier. Alcohol in het algemeen in niet goedkoop op Bali, omdat er veel tax op zit. Maar deze cocktails waren goedkoop, en ook nog een heerlijk!

Uiteindelijk ook nog gyoza's besteld, ook deze waren om te smullen!!

Day 8

Op dag 8 zijn Don en ik een dagje naar Seminyak geweest, waar we eerst hebben geluncht bij een bekend café (Kynd cafe), maar hier hadden we niet echt een top ervaring. Het was niet slecht, maar gewoon net niet wat we gehoopt hadden en ook wel echt overhyped. Later op de dag hebben we de hele dag gespendeerd bij een beach resort, waar we heerlijk hebben genoten van het strand en de zon. Dit was eigenlijk de eerste dag dat we een paar uur achter elkaar hebben gechilld, en ook dit was super fijn.



S'avonds hebben we gegeten bij een restaurant wat er altijd super gezellig uit zag: Mason Canggu. Van binnen een super hippe tent, met een duidelijk rijker en wat oudere target audience. Ik heb hier deze ge-wel-dige stoofvlees burger gegeten voor 100K (6 euro). Voor hier dus wat duurder, maar was het absoluut waard!! Don had ook heerlijk gegeten, een soort bladerdeeg taart met spinazie en ricotta. Simpel maar gewoon super goed bereid. Ook geweldige service en lieve mensen. Wat prijziger maar zeker leuk om een keer heen te gaan.

Day 9

Dag 9 is mijn favoriete dag tot nu toe. Don en ik zijn een dag naar Ubud geweest (beroemd door haar prachtige rijstvelden), en ik heb voor het eerst mijn drone uitgeprobeerd. Ik vond dit eigenlijk super spannend. Ik had wel met Jus geoefend in Nederland in het weiland, maar hier kreeg ik het toch redelijk benauwd van met alle palmbomen om mij heen. De drone is super goed, maar ziet geen objects, dus ik moest daar echt zelf omheen vliegen. Gelukkig ging alles goed en hebben wij super gave beelden kunnen schieten (ik schrijf binnenkort een blog hierover).



Ice coffee every morning ;)

S'avonds hebben wij heerlijk gegeten bij een Italiaan in Ubud. Don had al dagen zin in lekkere pasta, maar omdat ik niet zo van pasta houd, waren we nog niet bij een Italiaan geweest. Toen we langs dit gezellige restaurantje reden, zijn we toch lekker Italiaans gaan eten, en lucky voor me: er stond pompoen ravioli op het menu :)))) Samen ook nog lekkere bruschetta gedeeld.

Al met al hebben Don en ik een heerlijke week + 2 dagen gehad hier op Bali. Ik ben van plan wekelijks een blog te plaatsen over mijn Bali Life, hopelijk vinden jullie het leuk om dit een beetje te volgen. Verder zal ik ook gewoon in mijn andere categorieën blogs plaatsen, alleen zal het bullet journal gedeelte wat minder zijn, omdat ik maar beperkte spullen mee heb om te bujo'en. We moeten nog even local knutselwinkels gaan zoeken, en dan gaan we een keer een bullet journal dag inplannen.


Tot de volgende keer lieve mensen

Xoxo,

Lil




1 Comment


noapouleijn
Oct 26, 2021

Yeeey! I have been waiting for this :)

geweldige foto’s, geweldig blog Love it!! Enjoy♥️ En can’t wait for more😉

Like
IMG_6848_edited.jpg
White%20abstract%20background%2C%20wallp
Hi! Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Jill, ook wel Lil genoemd. Je bevindt je op mijn persoonlijke lifestyle blog over reizen, eten en drinken, en verzorging van jezelf.

Welcome!

Have Faith,

Subscribe

Bedankt voor de inzending!

  • Black Pinterest Icon
  • Facebook
  • Instagram

Andere blogs...

bottom of page