top of page
Jilldaymai

Bali Weekblog 3 - Food, Fun & Surfen

Day 1 - Monday

Wij zijn de maandag ochtend goed begonnen met een heerlijke ijs koffie. To be fair, ijs koffie drinken is hier zoveel lekkerder dan een warme koffie, gewoon door het feit dat het zo warm is. We zijn lekker rustig begonnen en Don en ik hebben samen gekletst en niet gewerkt (vaak als we in cafés zitten, zijn we tegelijkertijd aan het werk) Nadat we samen koffie hebben gedronken zijn we naar de sportschool gegaan. Hier sport ik in de ochtend i.p.v. in de avond, aangezien ik tot laat aan het werk ben. Hierna gaan werken en dus laat thuis.


Day 2 - Tuesday

Op Dinsdag zijn we de dag begonnen in een nieuwe buurt. We wonen zelf in Canggu, maar zijn dinsdag even naar Berawa gereden. Dit is relatief dichtbij, maar we moeten meestal via de shortcut rijden. De shortcut is hier een bekende term, maar voor jullie natuurlijk onbekend. Er is 1 weg die Canggu en Berawa verbindt met elkaar, alleen die weg valt letterlijk uit elkaar, dus het is gevaarlijk om over deze weg te rijden. Gelukkig rijden wij op een scooter, dus dan gaat het nog wel. Ik zal even voor jullie beeld een foto van de short cut toevoegen hieronder.

Ja, Dit wil je dus niet, en proberen wij precies door deze reden te vermijden, haha.


Vanaf ons huis, kunnen we via een andere weg naar Berawa rijden, dus we hadden besloten gelijk vanaf ons huis in de ochtend even Berawa te gaan ontdekken. Uiteindelijk zijn we belandt bij een chill, open restaurant waar we even wat hebben gegeten en gedronken, en tegelijkertijd ook nog even hebben gewerkt. Dit restaurantje is zeker een aanrader (Urban Bites).


Day 3 - Wednesday

Op woensdag ben ik begonnen met mijn tweede surfles. Ik had er zin in maar keek er tegelijkertijd tegenop. Dit omdat het best wel zwaar is om te surfen en ik er duidelijk niet echt voor gemaakt ben…. Haha. Maar misschien komt dat nog wel! In ieder geval ging deze sessie al veel beter dan de eerste sessie. Binnenkort gaan Don en ik zeker nog een keer samen surfen.

Hierna zijn we weer lekker wat gaan eten bij een café waar we nog niet waren geweest: Motion Café. Dit café was leuk, maar volledig gefocust op sporters en alleen maar gezonde mensen. In het algemeen, niet helemaal mijn cup of tea. Maar uiteindelijk wel heel lekker gegeten en ze hadden bijv. ook gezonde cakes en taartjes en verse sappen, dus dat is dan wel weer leuk. Hierna weer gewerkt de hele dag.


Day 4 - Thursday

Op donderdag ben ik vrij, en aangezien ik mijn portfolio al had ingeleverd hoefde ik ook niet te werken aan school deze dag, dus dat was super fijn voor mij. Hierdoor kon ik mij een dagje focussen op mijn blog, en dit vind ik altijd super leuk om te doen, al ben ik dan alsnog lang aan heet werk. Don en ik zijn uiteindelijk naar een van de leukste cafés gegaan tot nu toe: Copenhagen coffee.


Het concept van dit restaurant past helemaal bij mij: Je bestelt kleine porties voor minder geld, en dan bestel je er dus 2 (of 3) waardoor je uiteindelijk alsnog duurder uit bent, maar wel van alles wat kan proeven, echt een slim concept en ook ideaal voor iemand zoals ik die nooooit kan kiezen wat ik moet eten.



Day 5 - Friday

Op vrijdag hebben we een chille ochtend gehad, en in de middag ging ik al snel weer werken. We waren wel wat eerder gestopt met werken (rond 8 uur) waardoor don en ik samen konden eten. Don en ik wilden graag (en moesten ook wel) meer lokaal gaan eten, gewoon omdat het heel lekker is, maar ook omdat het stukken goedkoper is dan alle moderne westerse restaurants.


Don wist dat in de straat achter ons huis er veel locals waren, en dus zijn we daar heen gereden en hebben we een HEERLIJK lokaal tentje gevonden. Ik heb voor het eerst hier soto soep op, en ik kon niet kiezen dus had ook nog noedels met kip besteld en dit was echt verrukkelijk en maar €0,60 cent per maaltijd. Echt niet normaal. Daar gaan wij dus nog vaak naar terug! 's avonds hebben wij nog een drankje gedaan bij onze favoriete bar bij ons in de straat, altijd gezellig daar.


Day 6 - Saturday

Op zaterdag hadden wij leuke plannen. We wilden al een lange tijd naar een waterval, en dus zijn wij dit weekend naar één van de meest famous watervallen op Bali geweest ………………. Helaas viel deze waterval tegen, het was daar zo gefocust op het toerisme, dat eigenlijk de pracht van de waterval weg was. Oftewel, we waren snel weer weg bij deze plek. We wilden graag nog even chillen maar de kant van het eiland waar wij waren heeft eigenlijk geen leuke kustlijn, maar we besloten er toch even heen te rijden.

Toen we bij het strand kwamen was het inderdaad niet echt een leuk strand. Het was helemaal rustig, zwart strand, en veel vervuiling, maar Don zag in de verte iets wat op een zwembad leek. Hier zijn we heen gelopen en toen kwamen we echt op een super toffe plek uit: Flamingo Beach Club. Dit was gewoon een super leuke Beach club, met zwembad, lekker eten, muziekje etc. Echt in de middle of nowhere, haha. Dus wij waren super blij dat we dit plekje hadden gevonden en dat we toch nog even naar de kust waren gereden, want we hebben uiteindelijk daardoor toch een super leuke dag gehad bij deze Beach club. We komen hier ook zeker terug en we hebben leuke foto’s gemaakt.




Day 7 - Sunday

Op Zondag zijn we in Canggu gebleven en hebben we een chille strand dag gehad. ‘s avonds hebben we een kokosnoot gedronken bij The Times, een Resto op het strand met zitzakken, waar het eigenlijk altijd gezellig is in de na middag. De sunset was prachtig. Op naar de volgende week.

Leuk dat je mijn 3e weekblog op Bali hebt gelezen. See you soon!

Xoxo,

Lil

2 Comments


davidwristers
davidwristers
Nov 19, 2021

Leuke blog weer Jill!!!

x

Like

noapouleijn
Nov 18, 2021

Genieten!🤩

Like
IMG_6848_edited.jpg
White%20abstract%20background%2C%20wallp
Hi! Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Jill, ook wel Lil genoemd. Je bevindt je op mijn persoonlijke lifestyle blog over reizen, eten en drinken, en verzorging van jezelf.

Welcome!

Have Faith,

Subscribe

Bedankt voor de inzending!

  • Black Pinterest Icon
  • Facebook
  • Instagram

Andere blogs...

bottom of page