top of page
Jilldaymai

Mexicaanse Kip Stoof Taco's met Mango Salsa + Guac Crème


Hi friends,

Mexicaanse keuken behoort tot mijn favoriete keukens. Ik houd zo van alle verschillende smaken in de Mexicaanse keuken en dus is het de hoogste tijd dat er een Mexicaans recept op mijn blog komt! Mijn all time fave Mexicaanse dish is toch zeker Mexicaans stoofvlees (birria of barbacoa) maar dit taco gerecht met gekruide kip, guac crème en mango salsa behoort toch ook wel tot de favorieten.

Wat je nodig hebt voor deze salade:

Voorbereidingstijd: 20-30 minuten

Kook/bak- tijd: 30-40 minuten

Totale tijd: max. 1 uur

Portie: 3-4 personen


Ingrediënten:

Voor de kip vulling:

  • 400 gr kipfilet of kipdijfilet

  • 200-250 gr chipotle saus

  • 1 tl per specerij (paprika, cayennepeper, oregano, chilipoeder, knoflookpoeder)

  • Kippen bouillon 1/2 blokjes

  • 2 Teentjes knoflook

  • 2 Jalapeño pepers (rood of groen allebei goed)

  • Gorditas (kleine wraps)

  • Jong belegen geraspte kaas

Voor de guac crème:

  • 2 Rijpe avocado's

  • 1 Limoentje

  • 1 Crème fraîche

  • Een snufje zout en peper

Voor de mango salsa:

  • 1 Rijpe mango (met ananas kan ook, maar wij vonden mango lekkerder)

  • 1 Bosje koriander

  • 1 Tomaat

  • 1 Rode ui

  • 1 Verse limoen

Instructies:

  1. Verwarm een stoofpan met een scheut olie en bak de kip met wat knoflook (gesneden of ongesneden) samen met de kruidenmix, tot dat de kip gaar is (dus nog wat verder dan de foto hier onder).

  2. Voeg het potje chipotle saus toe, minstens 200 ml water, én minstens 1 kippen bouillonblokje.

  3. Voeg ook de 2 jalapeño pepers toe en laat ze heel als je je dish niet zo heel pittig wilt. Mocht je dit wél willen, snijd de pepers dan in stukjes en voeg dan toe.

Zo moet het er ongeveer uitzien (foto hieronder)

4. Laat dit pruttelen voor minstens 30 minuten.

Mexicaanse Kip Stoof

5. Maak ondertussen de salsa. Snijd de rode ui, tomaat, en de mango in kleine stukjes (hoe kleiner, hoe beter).

6. Knijp 1 limoen uit en mix de limoen sap met de salsa.

7. Snijd de koriander in kleine stukjes en voeg toe aan de salsa.

8. Mix de avocado's , sap van nog 1 limoentje, en 2 eetlepels crème fraîche in de blender, en laat het blenden tot dat het een zachte guacamole is. Voeg naar wens wat zout en peper toe.

9. Verwarm een koekenpan, beleg 1 kleine wrap (gorditas bij de AH) met jong belegen strooikaas, en wat kip uit de stoofpan en bak totdat beide kanten goudbruin zijn. (kan ook in de oven op 180 graden, 15 minuten, maar bakken vind ik persoonlijk lekkerder. Voor grote groepen is de oven gemakkelijker).

10. Maak het bord op. Gebakken wrap, salsa, en avo crème. ENJOY!!!!


Dit heerlijke recept is gemakkelijk te maken voor een diner party, andere feestjes, of familie diners. Het is aan te raden om de wrap te bakken als je voor minder mensen kookt, want dan wordt de wrap echt een stuk crunchier! Overheerlijk, én makkelijk! Binnenkort zal ik ook mijn Birria recept met jullie delen.


PS: Mocht je vragen hebben over dit recept, of is er iets niet duidelijk, laat het me dan weten. Als je dit recept gaat maken, zou ik het super leuk vinden als je mij een foto stuurt van het eind resultaat :) tag mij in je foto's @thelilthingsnl


Enjoy this recipe !!!

Xoxo,

Lil


Comentarios


IMG_6848_edited.jpg
White%20abstract%20background%2C%20wallp
Hi! Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Jill, ook wel Lil genoemd. Je bevindt je op mijn persoonlijke lifestyle blog over reizen, eten en drinken, en verzorging van jezelf.

Welcome!

Have Faith,

Subscribe

Bedankt voor de inzending!

  • Black Pinterest Icon
  • Facebook
  • Instagram

Andere blogs...

bottom of page