top of page
Jilldaymai

Musthave paginas in je Bullet journal

Als je een Bullet journal (bujo) begint dan kan het nog best wel moeilijk zijn waar je precies moet beginnen. Ik krijg veel de vraag: met wat voor pagina moet ik dan starten? en wat voor pagina's zijn belangrijk? Ik deze blog post vertel ik jullie alles over musthave pagina's in jouw bujo, herhalende pagina's in jouw en bujo en over leuke extra ideeën voor pagina's die je kan toevoegen in je bullet journal.


First things first


1. Een intro pagina

In elke bujo die ik heb zorg ik dat ik een intro pagina heb. Hier vind ik het leuk aan te geven dat dit 'Lils bullet journal' is, en vaak voeg ik ook basis gegevens toe zoals naam, telefoon nummer, email, en 'call me when you find this journal', je weet tenslotte nooit wanneer je dit nodig gaat hebben!


2. Maandelijkse pagina (aka monthly page)

Elke maand maak ik een nieuwe maandelijkse pagina, en ik kan absoluut niet meer zonder. In een maandelijkse pagina kan je veel info kwijt wat jij zelf belangrijk vind om op de pagina te hebben zodat je overzicht hebt voor die maand. Ik heb standaard blokjes in mijn maandelijkse pagina:

  1. Maand overzicht (datum 1 t/m laatste dag v.d. maand uitgeschreven) zodat je al je plannen en afspraken voor de maand alvast kan opschrijven, zonder dat je alle weken individueel hebt moeten maken. Ik werk zelf nooit 4 weken vooruit in mijn bujo dus stel het is 1 mei en ik heb wel op 29 mei iets gepland, dan schrijf ik het gewoon vast op bij mijn maandelijkse pagina.

  2. Kalender Alle datums van de maand in een grid + weekdagen, zodat je duidelijk week welke datum op welke dag valt.

  3. Werk uren Alle uren die ik die maand heb gewerkt.

  4. Verjaardagen Alle verjaardagen in die specifieke maand.

  5. To do mijn to do lijstje voor die specifieke maand


3. Wekelijkse pagina

Mijn wekelijkse pagina's zijn eigenlijk mijn agenda. Ik schrijf hier gewoon de dagen uit van de week en ik schrijf al mijn plannen van die week op. Ik voeg altijd 1 'to-do box' toe voor 2 weken tijd, zodat ik de specifieke plannen te doen op kan schrijven in die aparte box. Nog iets wat ik standaard toe voeg op deze pagina is mijn favoriete liedje van de week (aka SOTW aka song of the week).


4. Future dates (aka toekomst plannen)

Ik zorg altijd dat ik een pagina heb waar ik minstens 4 maanden vooruit plan. Soms komen er plannen op mijn pad die niet in de maand vallen die ik al in mijn bullet journal heb staan, dus ik zorg dat ik deze plannen wél altijd ergens kan opschrijven. Ik heb een future pagina of 3 keer per jaar (3 pagina's van 4 maanden) of 2 keer per jaar (2 pagina's van 6 maanden).


5. Verjaardagen

Deze hoef ik uiteraard niet echt uitleggen. Ik vind het super belangrijk om de verjaardagen van de mensen die ik belangrijk vind niet te vergeten, en op deze manier hou ik alles op een rijtje. Elke nieuwe maand kijk ik dan even op deze pagina en zet ik de verjaardagen van die specifieke maand ook op mijn maandelijkse pagina.


6. Adressen

Ik stuur regelmatig kaartjes, cadeautjes, etc. naar mijn beste vrienden, daarom is het voor mij belangrijk om al hun adressen op een rijtje te hebben. Dit is de enigste pagina in mijn bullet journal die ik uit typ op word, en dit komt omdat ik heb ervaren dat het heel moeilijk te veranderen is als iemand gaat verhuizen als ik heb wél allemaal zelf zou uitschrijven. Op word veranderen is toch een stuk makkelijker en het gaat sneller.


Mijn favoriete extra ideeën


1. Concert kaartjes, tickets, en andere plaatjes/stickers

Deze pagina hieronder is een van mijn favoriete pagina's die ik ooit heb gemaakt. Dit komt omdat er zoveel goede herinneringen aan verbonden zitten. Ik plak concertkaarten, vliegtickets, stickers en plaatjes op van leuke herinneringen van vooral leuke uitjes. Telkens als ik door m'n bujo blader heb ik een blij gevoel bij deze pagina, een echte aanrader en ook heel leuke te personaliseren!


2. Wishlist

Om de paar maanden maak ik een nieuwe wishlist. Dit kan een algemene wishlist zijn maar ook bijvoorbeeld een wishlist gefocust op een specifieke locatie. Bijvoorbeeld, als ik naar Amerika ga heb ik een speciale wishlist voor Michaels craft store, een knutselwinkel waar ik veel spullen haal voor mijn bujo.


3. Best of .....

Nog één van mijn favorieten moet de 'best of....' pagina zijn. Je kan zo creatief zijn als je wilt bij deze pagina. Ik doe elk jaar een 'best of' van het vorige jaar. Dit doe ik dus rond januari en ik print al m'n leukste foto's uit van het jaar daarvoor. Zo heb ik een mooie samenvatting van de leukste herinneringen van het jaar daarvoor. Wat ik eerder ook heb gedaan is:

  • Best of christmas

  • Best of my birthday

  • Best of (een vakantie)

  • Best of memories


4. Bucketlist





Zo, nu heb je genoeg informatie om écht te starten met een bullet journal, jullie weten nu:

Binnenkort komen er ook nog bujo posts over welke bujo's ik zou aanraden, en waar ik al mijn producten koop, stay tuned!


Xoxo,

Lil



1 comentario


noapouleijn
18 may 2021

Wat een lieve foto's! die maken de pagina's echt helemaal af🌅


Me gusta
IMG_6848_edited.jpg
White%20abstract%20background%2C%20wallp
Hi! Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Jill, ook wel Lil genoemd. Je bevindt je op mijn persoonlijke lifestyle blog over reizen, eten en drinken, en verzorging van jezelf.

Welcome!

Have Faith,

Subscribe

Bedankt voor de inzending!

  • Black Pinterest Icon
  • Facebook
  • Instagram

Andere blogs...

bottom of page